Jij kunt alle aandacht aan je bedrijf geven want ik zorg ervoor dat je WordPress website veilig, snel en actueel blijft

Waarom zou je deze werkzaamheden uitbesteden?

Veiligheid van je website

Je verwarming laat je waarschijnlijk via een servicecontract onderhouden en je auto krijgt de onderhoudsbeurten volgens het schema van de fabrikant. Daar hoef je niet eens over na te denken. Dat doe je om problemen te voorkomen. Toch?

foto bij problemen als website niet onderhouden wordt


Als je het niet doet dan kun je erop wachten: je staat net onder de douche en dan valt de verwarming uit. Het is zaterdag, het begin van de winter en de verwarmingsmonteurs hebben het zo druk met storingen dat ze niet dezelfde dag en waarschijnlijk ook niet de dag erop tijd hebben.

Of je stapt in je auto nadat je de ramen ijsvrij hebt gemaakt en als je wilt starten gaat de startmotor een paar keer rond om daarna te zwijgen. 


En het gebeurt altijd op een slecht moment...

De overeenkomst met je website is dat je afhankelijk bent van de goede werking ervan. Net zo afhankelijk als dat je bent van dat je CV het doet en dat je auto start, dat hij je onderweg niet in de steek laat.

De consequenties van een website die niet of onvoldoende onderhouden wordt kunnen groot zijn. Als je website niet veilig is dan loop je het gevaar dat je site gehackt wordt. En als je klantgegevens op je website hebt en je wordt gehackt dan ben je wellicht verplicht hiervan melding te maken bij Autoriteit Persoonsgegevens. Je komt dan in een traject waar je niet zomaar uit bent.

Als Google merkt dat je site gecompromitteerd is, dan melden zij dat bij de zoekresultaten. Geen mens die zal klikken op een website die door Google aangemerkt wordt als zijnde gehackt. Je komt op een zwarte lijst en het vraagt veel inspanning en aanzienlijke kosten om er weer af te komen.

Heel vaak worden sites alleen maar gehackt om via de site spam te versturen. Het bedrijf waar je website gehost wordt zal de site uit de lucht halen. Je krijgt een e-mail van hen of je het probleem wilt oplossen. Tot die tijd blijft je website uit de lucht. 

Het oplossen van deze problemen kost veel geld en duurt lang. Je bent voor langere tijd niet meer via je website bereikbaar en de schade, financieel maar denk ook aan je imago, kan daardoor groot zijn.

Ik hoor vaak 'ik heb niet zo'n grote website' of 'er is bij mij niets te vinden of te halen'. Realiseer je dat de 'aanvallers' vrijwel nooit mensen zijn maar computerprogrammaatjes die geheel automatisch 24 uur per dag, 7 dagen in de week, miljoenen websites aanvallen en op zoek gaan naar kwetsbaarheden. Die kwetsbaarheden zijn overigens bekend, die staan gewoon op Internet. 

Cijfers waar je van schrikt

Als je dit astronomisch aantal van aanvallen op WordPress websites doorrekent naar meer menselijk begrijpbare aantallen dan kom je op:

Iedere seconde zijn er 1.266 aanvallen op websites.

Iedere seconde van iedere dag, alle dagen, weken, maanden en jaren. 

Er zijn miljoenen WordPress websites en daarom alleen al een gewild doelwit. Daarbij komt dat er heel veel WordPress websites zijn die niet voldoende onderhouden worden, kwetsbaarheden hebben en daarom een makkelijk doelwit zijn.

Snelheid

Hoe snel je website laadt is belangrijk. Heel belangrijk zelfs want bezoekers hebben tegenwoordig geen geduld. Meer dan 2 seconden moeten wachten tot een pagina geladen is? Echt niet, dat duurt te lang en ze zijn weg, op zoek naar een snellere website.

wordpress-snelheid

Dan speelt ook weer Google -en andere zoekmachines- hierin een rol. Google laat de snelheid van een website meewegen in het tonen van zoekresultaten. Lange laadtijd? Lager in de zoekresultaten. Heel lange laadtijd? Nog veel lager in de zoekresultaten. Hoe lager je website in de zoekresultaten komt hoe minder bezoekers naar je website komen.

Actueel

De veiligheid en snelheid van je website zijn zaken die die bezoekers als vanzelfsprekend vinden. Zij verwachten niet anders dan dat je in orde hebt.

Maar voor bezoekers gaat het natuurlijk in de eerste plaats om de inhoud van je website. Geeft die een antwoord op hun vragen? Vinden ze het product of de cursus waar ze naar op zoek zijn. Als je actief je bedrijf runt dan kan het niet anders dan dat je voortdurend de inhoud van je website actueel moet houden.

Het bijhouden van de inhoud is meestal wel iets wat je zelf kunt. Tenminste als het gaat om het plaatsen van nieuwe artikelen en afbeeldingen. Maar je zult ook wijzigingen hebben zoals nieuwe (sub-)categorieën, nieuwe of gewijzigde menukeuzes, nieuwsbrieven, lidmaatschappen etc. En hoe zit het me SEO? Ben je goed vindbaar?

Uitbesteden?

Het onderhoud aan je auto zou je zelf kunnen doen. Na het volgen van een opleiding of het doorspitten van handboeken. Op YouTube staan best wel filmpjes hoe je de olie moet verversen of remblokken vernieuwen. 

Maar is dat iets voor jou? Nee toch.

De snelheid van je website kun je zelf verbeteren. Op internet staan duizenden tips hoe je dat doet. Maar welke van die tips nou net voor jouw situatie het beste zijn...probeer die maar eens te vinden. En als je het verkeerd doet wordt de lay-out van je site veranderd of je site 'breekt' en bezoekers krijgen een abstracte foutmelding. En je zal net zien dat je geen (recente) back-up hebt.

Dat wil je toch niet?

schoenmaker-blijf-bij-je-leest

Misschien een tegeltjes waarheid maar daarom niet minder waar! 

WordPress maar dan zonder de stress

Laat WP Mentor je WordPress website in topconditie brengen en houden en concentreer jij je op je business. Dan heb je niet alleen een veilige en snelle website maar misschien heb je dan ook meer tijd voor jezelf, je partner, je gezin. 

De verschillende servicecontracten die ik je kan aanbieden vind je hier. Van heel basic tot en met uitgebreid.
Heb je er vragen over? Neem even contact met mij op dan help ik je verder.

>
Chat openen
Hoi 👋
Kan ik je helpen? Open dan de chat.
 

Success message!
Warning message!
Error message!